Budget Verre reizen

5 Mooiste budget vakantie bestemmingen

Je bent een travelfan maar hebt slechts een beperkt budget?! Wij zetten de mooiste budget vakantie bestemmingen voor je op een rijtje!
Ik denk dat velen van jullie dit wel herkennen en ik zeer zeker ook, daarom ging ik online op zoek naar prachtige bestemmingen waar je met een beperkt budget kunt genieten van een mooie vakantie.

1. Haiti

Was je daar zelf ook op gekomen? Haïti klinkt erg tropisch en duur maar blijkt in de praktijk ontzettend betaalbaar te zijn.

Zeker wanneer je buiten het hoogseizoen kunt vliegen, kun je een goedkope vlucht boeken naar Haïti. De meeste hotels zijn niet duur en kosten tussen 45 en 125 euro per nacht. Een aanrader is het Wahoo Bay Beach resort waar je kunt genieten van dit Caraïbische eiland.

haiti budget vakantie

2. Albanië

Dezelfde pracht en cultuur als op een Grieks eiland of Sicilië? Maar dan voor een betaalbare prijs!

Albanië  heeft alles in zich, cultuur, stranden en uitgaansgelegenheden. Omdat Albanië nog niet door het massatoerisme is ontdekt kun je er prachtige verblijven boeken. Er is al een slaapplaats te vinden vanaf 5 euro per nacht. En qua omgeving en klimaat doet de kuststrook van Albanië niets onder voor andere zonbestemmingen in Europa.

budget vakantie Albanië

3. Cambodja

Daar was je zelf wederom niet snel opgekomen, maar Cambodja is echt waanzinnig. Op deze bestemming vind je naast warme temperaturen heel veel cultuur. Cambodja kent veel boeddhistische trekpleisters. En wanneer je eenmaal bent bijgekomen van de prijs van de vlucht kun je voor enkele euro’s per dag genieten. Het eten, het verblijf en het vervoer zijn allemaal spotgoedkoop. De mensen zijn zeer vriendelijk en je zult op veel plaatsen komen waar weinig vrienden en kennissen ooit zijn geweest.

vakantie cambodja boedhisme

4. Costa Rica

Costa Rica is een prachtig Zuid-Amerikaans land. De ligging van het land zorgt er voor dat er ontzettend veel natuurpracht is in dit land. Het tropische regenwoud leent zich voor begeleide wandeltochten. En je komt dan vele dieren, planten en heel veel prachtige watervallen tegen. Bovendien is Costa Rica een goedkoop land om te verblijven, je kunt met een beperkt budget heel veel zien. Het verblijf en het eten zijn goedkoop en de bevolking is erg vriendelijk.

costa rica budget vakantie

5. Belize

Het laatste land uit onze verrassende budget vakantie top 5 is Belize. Ben je op zoek naar een mooie bestemming voor een romantische vakantie? Belize heeft alles wat je zoekt met prachtige resorts voor een betaalbare prijs. Uit eten gaan in een top restaurant kan nog voor minder dan 10 euro per persoon. Het klimaat en de mooie stranden en natuur zorgen er voor dat je je echt even op een paradijs op aarde kunt wanen. En in tegenstelling tot jouw vrienden kun je een paar maanden later weer op vakantie. Want jouw droombestemming was betaalbaar.

Belize ondergaande zon

Jouw budget vakantie bestemming?

Heb jij een budget bestemming die wij binnenkort ook uitgebreider moeten bespreken? Laat het ons weten!

Lees ook: De voordelen van een cruisevakantie!