Lifestyle

Top 5 bezienswaardigheden in Rome

Heb je een stedentrip naar Rome geboekt? Dan is het leuk om alvast een vakantieplanning te maken. Maak je een goede vakantieplanning voor jouw citytrip, dan kun je zo veel mogelijk van Rome zien tijdens jouw korte verblijf. In dit artikel lees je wat de vijf bekendste en populairste bezienswaardigheden in Rome zijn. Deze bezienswaardigheden moeten absoluut terugkomen in jouw vakantieplanning!

1: Het Colosseum

Het Colosseum is een prachtig Amfitheater, dat vele jaren geleden gebouwd werd om allerlei spelen voor de keizer te organiseren. Er werd zelfs water in het Amfitheater gestort, zodat er zeeslagen geënsceneerd konden worden in het grote gebouw. Door de jaren heen is het Colosseum flink beschadigd, onder andere door diverse natuurrampen. Toch is het imposante gebouw nog altijd prachtig om te zien.

2: Het Pantheon

Het Pantheon is het best geconserveerde monument van Rome. De opening van het gebouw, die maar liefst 9 meter hoog is, heeft een zeer bijzondere lichtinval. Ook het interieur van het Pantheon is erg bijzonder. Het is zeker de moeite waard om dit unieke monument te bezoeken tijdens jouw citytrip in Rome.

trevi fontein rome

3: De Trevifontein

Aan het Piazza di Trevi ligt een prachtige fontein, namelijk de Trevifontein. Deze fontein is maar liefst 26 meter hoog en 22 meter breed. Je kunt de fontein dus eigenlijk niet missen als je over het plein wandelt. Deze bezienswaardigheid is absoluut een must om te zien tijdens jouw stedentrip. En ga je met je rug naar de fontein staan, om er met je rechterhand twee munten in te gooien? Dan zal je volgens de mythe van de Trevifontein ooit nog eens terugkeren.

4: Vaticaanstad

Vaticaanstad is de kleinste onafhankelijke staat van de wereld. In Vaticaanstad woont de Paus en staan vele bijzondere historische gebouwen en monumenten. De stad ligt middenin het centrum van Rome en mag dus zeker niet ontbreken op je vakantieplanning. Houd er wel rekening mee dat het druk kan zijn in Vaticaanstad, want er komen naast toeristen ook veel gelovigen naartoe.

5: Forum Romanum

Vele jaren geleden was Forum Romanum het centrum van Rome. Ga je vandaag de dag naar Forum Romanum, dan bewonder je indrukwekkende ruïnes. Denk hierbij aan de Tempel van Castor en de Tempel van Saturnus. Forum Romanum is erg groot en er is veel te zien, dus je kunt hier zeker wel een aantal uren vertoeven.

Geen reacties